Annons

Marduk - Frontschwein (8)

Band: Marduk
Titel: Frontschwein
År: 2015
Bolag: Century Media
Betyg: 8/10

Recensent: Stefan Lejon

Jag kan inte påstå att jag är någon expert på liveframträdanden. I verkligheten har jag nog inte sett fler än ett 70-tal band in the flesh, så att säga. MARDUK är dock tveklöst det hårdaste och mäktigaste jag upplevt på en scen. Sångaren Mortuus är en briljant frontman och hela bandet så otroligt påträngande i livemiljö. Klockrent helt enkelt. Det tuffa med MARDUK är dock att de låter precis lika jäkla massiva på skiva. Åtminstone sedan nämnde Mortuus klev på tåget i och med överbrutala "Plague Angel" från 2004. 11 år senare är bandet inne på sin femte fullängdare med FUNERAL MIST-vokalisten och fortfarande mosar de trumhinnor som få! "Frontschwein" är i vanlig ordning en sprängladdning av lika delar sylvass black metal och krossande thrashkänsla. Nu snackar vi inte ANTHRAX-thrash utan SODOM, MERCILESS, tidiga KREATOR och dylikt. Stenhårt med andra ord. En käftsmäll från underjorden!

Som personlig favorit med MARDUK kvarstår fortfarande mästerverket "ROM 5:12" men "Frontschwein" hamnar absolut inte långt efter. MARDUK är och förbli Sveriges i särklass bästa black metal band i mina öron!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.