Annons

Khold - Till Endes (5)

Band: Khold
Titel: Till Endes
År: 2014
Bolag: Peaceville
Betyg: 5/10

Recensent: Stefan Lejon

KHOLD är inget dåligt band och rent estetiskt gör dessa norrmän precis allt rätt. Således är det svårt att inte tycka om bandet. Problemet är att det är så enkelspårigt och förutsägbart. Debuten "Masterpiss of Pain" från 2001 älskade jag när den kom och jag dra fortfarande på den när suget efter malande black metal i midtempo slår till. Även uppföljaren "Phantom" gick hem när den landade. Sen ledsnade jag dock på de snäva ramarna och den totala bristen på utveckling.

Det är svårt egentligen. När band som MOTÖRHEAD eller AC/DC släpper sin tjugonde platta i exakt samma stil är man nöjd och glad över att allt är precis som vanligt. Det funkar dock inte för alla och i fallet KHOLD börjar det bli riktigt träligt redan på fullängdare nummer 6. I grund och botten låter det inte alls illa om bandets SATYRICON-influerade svartmetall. När jag lyssnar igenom skivan tycker jag således att det låter bra, men sekunden efter att avlutningsspåret "Hengitt" klingat av kommer jag inte ihåg någonting. Det går inte att särskilja låtarna från varandra. När tempot höjs en aning, som i "Skogens Oye", rycker man till litegrann, men i övrigt blir det mest grådaskigt. Det kanske är tanken i och för sig men för min del funkar det inte alls.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.