Annons

The Haunted - Exit Wounds (7)

Band: The Haunted
Titel: Exit Wounds
År: 2014
Bolag: Century Media
Betyg: 7/10

Recensent: Stefan Lejon

Jag vill direkt säga att jag hör till den fåtaliga skara som fullkomligt älskade föregångaren "Unseen". Bespottad som den blev i sin avsaknad av gasen-i-botten-thrash var den också sprängfylld med briljanta melodier och vidgade bandets sound på ett monumentalt sätt. Tyckte jag.

Nu är originalvokalisten Dolving åter borta från bandet och en gammal bekant har återtagit sin position som mästervrålare. Således tar också bandet flera steg "bakåt" i utvecklingen och landar mitt i "Made Me Do It"/"One Kill Wonder"-land. Aggression och tvåtakt är åter grundbultarna och det är råös som gäller i stort sett rakt igenom! Nämnas bör också kanske att även Adrian Erlandsson är tillbaka i bandet. Det låter klassiskt THE HAUNTED och det är ju faktiskt inte helt fel det heller, även om jag personligen mer hade sett fram emot vad som kunde blivit om de tagit "Unseen"-soundet vidare ut i periferin.

Tar man skivan för vad den är så är den dock mumma för gemene dödsthrashare och det är på ett sätt skönt att "originalet" är tillbaka för att vissa alla copy-cats hur det egentligen ska gå till. "Exit Wounds" är inte i klass med bandets tidiga alster, men ändock en käftsmäll som heter duga.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.