Annons

In My Embrace - Dead to Dust Descend (8)

Band: In My Embrace
Titel: Dead to Dust Descend
År: 2014
Bolag: Sliptrick
Betyg: 8/10

Recensent: Stefan Lejon

Det vore lätt att avfärda IN MY EMBRACE som ännu ett band som lyssnat för mycket på DISSECTION. Likheterna är tveklöst många. Det vore dock att förenkla det hela för mycket. Att skapa något helt unikt är givetvis oerhört svårt och oftast blir det bara pannkaka av det hela. IN MY EMBRACE gör dock sitt bästa för att, med melodisk 90-tals black som grund, skapa något egensinnigt och i mina öron lyckas de mycket väl.

Denna sjuspårs-EP föll mig i smaken från första början och har fortsatt att växa sedan dess. Tyvärr bjuds bara 4 egentliga låtar och tre kortare, förvisso mycket stämningsfulla, "mellanspel", men det som bjuds smakar mumma! Storfavoriten heter "To Forevermore" och påminner - återigen - mycket om just DISSECTION och speciellt den stil de antog på sitt sista mästerverk, "Reinkaos". Jag önskar verkligen av fler band bemästrade denna säregna och smått "rockiga" variation av melodisk black metal. Så förbannat jävla bra! Titelspåret sitter för övrigt även det som en yxa i bakhuvudet! Där osar det dessutom lite IMMORTAL och det är ju aldrig fel.

Mitt enda klagomål är helt enkelt att det är alldeles för lite av IN MY EMBRACE som bjuds. En fullängdare är således hett eftertraktad! Ett par kanonlåtar till och betygsnian hade varit given!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.