Annons

Dark Forest - The Awakening (6)

Band: Dark Forest
Titel: The Awakening
År: 2014
Bolag: Cruz del Sur
Betyg: 6/10

Recensent: Stefan Lejon


Gillar man dubbla gitarrharmonier och sing-along refränger så gillar man DARK FOREST. Något annat är överhuvudtaget inte möjligt. Jag fastnade för bandets folkmusik-anstrukna metal redan då den självbetitlade debuten släpptes 1999, men det var inte förrän på uppföljaren "Dawn of Infinity" - med en ny och betydligt skarpare vokalist - som de nådde ända in i mål. Denna uppföljare är alltså med sprudlande förväntan emotsedd!

Tyvärr kan jag konstatera att de inte riktigt når upp till dessa högt ställda förväntningar. Som helhet är skivan dock jämnstark. Det som saknas är faktiskt de där über-dängorna som så vackert smyckade föregångaren. Låtarna som skjuter upp i stratosfären och finner sin givna plats på varje blandband/spellista. Det finns ingen ny "Hourglass" eller "Under the Greenwood Tree" att skråla med i helt enkelt. När det handlar om denna typ av supermelodiös heavy/power metal krävs nästan att det finns dylika låtar som krydda.

Men som sagt, snygga gitarrharmonier finns i överflöd och nog fan sitter även dessa refränger på hjärnan långt efter det att skivan spelat färdigt. Melodiälskare uppmanas ta en tur ut i den mörka skogen!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.