Annons

Vampire - Vampire (9)

Band: Vampire
Titel: Vampire
År: 2014
Bolag: Century Media
Betyg: 9/10

Recensent: Stefan Lejon


Old-school. Smaka på den. Uttjatat fenomen? Jomenvisst. Men oavsett vad man tycker om detta så handlar det till syvende och sist om kvalitetsmusik kontra skitmusik och VAMPIRE hör definitivt till den förstnämnda skaran. I intervjuer är medlemmarna också noga med att påpeka att de inte är old-school för sakens skull. De gör extrem metal som den ska låta istället och de gör det till största del med bländande resultat. Förebilderna heter troligen AUTOPSY, REPULSION, BATHORY och SODOM, men VAMPIRE är så mycket mer än bara simpla efterapare. Faktum är att bandet emellanåt till och med övertrumfar sina förebilder.

Jag tjatar ofta i mina recensioner om vikten av LÅTAR och det är just det som är poängen i mitt tycke. Det måste finnas LÅTAR - inte bara lösryckta idéer och spridda skurar av briljans. VAMPIRE skriver traditionella heavy metal-dängor med en kraftigt uppskruvad aggressionsnivå. Precis som exempelvis SODOM och BATHORY gjorde en gång i tiden. Det är inte TRIGGER THE BLOODSHED "hårt", utan hårt på riktigt med andra ord. "At Midnight I'll Possess Your Corpse", "Jaws of the Unknown", "The Fen" etc är låtar med finess och slagkraft; den typ av låtar som kommer att vara bra även om 10 år. Som håller i evighet. Amen.

Hypen kring detta band är med andra ord berättigad! Köp...helst nyss!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.