Annons

Dark Tranquillity - Construct (8)

Band: Dark Tranquillity
Titel: Construct
År: 2013
Bolag: Century Media
Betyg: 8/10

Recensent: Stefan Lejon


DARK TRANQUILLITY är i mina öron obestridda kungar av det så kallade Göteborgssoundet. Ingen, och då menar jag verkligen INGEN, har någonsin kunnat överträffa bandets eminenta sammansmältning av hetsig dödsmetall, thrash och bländande melodier. "The Gallery" och "The Mind's I" är alpha och omega i min värld. Jag kan i ärlighetens namn tillägga att de 6 plattor som följt den sistnämnda inte varit direkt klockrena, men göteborgarna har heller aldrig släppt ifrån sig en medioker skiva eller ens en medioker låt...om vi kan låtsas att "On Your Time" aldrig gjorts åtminstone. 

Nya "Construct" är förstås även den riktigt bra. Kanske det bästa bandet gjort under tjugohundratalet jämte underbara "Fiction" från 2007. DARK TRANQUILLITY har alltid försökt finna nya vägar inom sitt ändock lättigenkänneliga sound och så även denna gång. Det som främst skiljer skivan från sina närmaste föregångare är att melodierna snarare än riffen står i fokus. Det lutar faktiskt åt ovannämnda "The Gallery" på sina håll! Den tycks också utgå från en något mörkare färgpalett stämningsmässigt.

Hur som haver, ännu ett givet tillskott i skivhyllan från Göteborgs finest!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.