Annons

The Generals - Blood for Blood (8)


Band: The Generals
Titel: Blood for Blood
År: 2013
Bolag: Lightning Records
Betyg: 8/10

Recensent: Stefan Lejon

Mästarna av svängig death n' roll heter och kommer för alltid att heta ENTOMBED. Därom råder inga tvivel. De som försökt efterapa Stockholmarnas feta sväng genom åren har oftast misslyckats fatalt och mest låtit brötiga och styltiga. Värmländska THE GENERALS är dock på färska "Blood for Blood" och nosar i hälarna på mästerverk som "Wolverine Blues" och "Too Ride, Shoot Straight and Speak the Truth". Riffglädje är ledordet skivan rakt igenom och drivet som trummisen Martin "Metal" Svensson piskar upp är smäckert. Det är kul och aggressionsförlösande på en och samma gång - precis som det ska vara med andra ord. Jag känner mig genuint lyckligt när jag öser skivan på högsta volym!

Inte ett spår på skivan ramlar under gränsen för väl godkänt men tyvärr saknas de där Everesthöga topparna som tar en skiva upp i stratosfären. Som skiva sett är "Blood for Blood" ändå klockren och en högtidsstund för alla fans av ENTOMBED och Stockholmsdöds i allmänhet. Jag får inte heller glömma att nämna omslaget. Det ger inga extrapoäng men jävlar så snyggt det är!

 

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.