Annons

Kill Ritual - The Serpentine Ritual (3)

Band: Kill Ritual
Titel: The Serpentine Ritual
År: 2012
Bolag: Scarlet
Betyg: 3/10

Recensent: Stefan Lejon

Detta var sannerligen ett udda band. KILL RITUAL spelar förvisso thrash metal enligt alla konstens regler och öser på stenhårt skivan igenom. Lite småmeckigt och proggigt är det också. Det som gör skivan och bandet så udda är vokalisten Josh Gibson. Jag vet ingenting om mannen och hans tidigare förehavanden men han låter väldigt mycket Sunset Strip 1986. Tänk dig att Stephen Pearcy skulle fronta DEATH ANGEL, eller något i den stilen. En väldigt udda upplevelse. Inget fel med det dock! Sången är faktiskt det bästa på "The Serpentine Ritual". I övrigt är skivan en ganska blaskig skapelse med stelbent riffande och totalt urvattnade låtstrukturer. Det har helt enkelt gjorts förr och då mycket MYCKET bättre.

Medlemmarna har ett förflutet i tuffa band som IMAGIKA, DARK ANGEL och ELDRITCH men i det här fallet ger inte gamla meriter några extra poäng. Jag må vara fullständigt besatt av old-school thrash i allmänhet. KILL RITUAL går dock fetbort.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.