Annons

Bullet - Full Pull (7)

Band: Bullet
Titel: Full Pull
År: 2012
Bolag: Nuclear Blast
Betyg: 7/10

Recensent: Stefan Lejon

Som jag har väntat på detta! Småländska BULLET har alltid framstått som Sveriges coolaste band i mina ögon. Tyvärr har musiken inte riktigt infriat det estetiken så vidlyftigt lovat. Visst, bandets AC/DC-minnande sväng har aldrig varit direkt dåligt men jag har alltid önskat mig mer heavy metal i ekvationen. På "Full Pull" levererar bandet äntligen och jag är glad som ett lejon på savannen! Inte för att bandet helt övergett sin dyrkan av de australiska rockgudarna. Boogie-woogie svänget är fortfarande intakt. Ofta låter det hur som haver mer "Restless and Wild" än "Let There be Rock" och det passar som hand i handske! Soundet, framrattat av duon Nicke Andersson (ENTOMBED/DEATH BREATH) och Fred Estby (DISMEMBER), är organiskt och luftigt men samtidigt oerhört in-your-face, vilket i sin tur leder till att musiken får samma direkta effekt.

I en samtid där old school heavy metal är hetare än någonsin kommer BULLET, med god hjälp av nya samarbetspartnern Nuclear Blast, snabbt att klättra på karriärsstegen internationellt.  Som sig bör!

Heavy metal - or no metal at all!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.