Annons

Nachtmystium - Silencing Machine (6)


Band: Nachtmystium 
Titel: Silencing Machine
År: 2012
Bolag: Century Media
Betyg: 6/10

Recensent: Stefan Lejon

NACHTMYSTIUM är mörka. Jävligt mörka. Och nya "Silencing Machine" är snyggt förpackad digital ondska i dess renaste (skitigaste!?) form. Smutsiga heroinsprutor i armen och hela det där äckleriet. Nu mer än någonsin kanske. Där bandets "Addicts"-duo ofta vandrade iväg i dimmiga PINK FLOYDismer visar Blake Judd och manskap denna gång upp ett betydligt rakare och aggressivare sound. Det är mer black metal och mindre experimenterande helt enkelt. Ett namn som dyker upp konstant när jag lyssnar på skivan är SATYRICON. Det finns många beröringspunkter med den norska duons hela diskografi tycker jag. När det går undan hör jag drag av "Nemesis Divina" och när tempot dras ner och rockposerna intas låter det faktiskt ganska mycket "Now, Diabolical" om anrättningen. Denna variationsrikedom är också den största behållningen med bandets musik och har alltid så varit. Personligen föredrar jag dock faktiskt när svängarna tas ut ännu mer. Som på de ovannämnda alstren. "Silencing Machine" är helt klart en godkänd platta med NACHTMYSTIUM mått mätt, men jag saknar ändå flummigheten från speciellt "Addicts: Black Meddle 1". När bandet är som bäst, i till exempel "Give Me the Grave", är det fortfarande fullkomligt briljant och "And I Control You" är även den magnifik. Två fullpottare faktiskt!

Som helhet är "Silencing Machine" ändå, trots sina många positiva egenskaper, något av en besvikelse. Jag hade gärna sett Judd ta nydanandet ännu ett steg längre ut i marginalerna. Det här känns lite för safe för ett band som byggt sitt rykte på att vara utmanande.

 

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.