Annons

Steelwing - Zone Of Alienation (6)

Band: Steelwing
Titel: Zone Of Alienation
År: 2012
Bolag: NoiseArt Records
Betyg: 6/10

Recensent: Tomas Lagerlöf

I och med debuten ”Lord of the Wasteland” spådde jag Nyköpingsbandet STEELWING en lovande framtid. Och nu när andragiven ”Zone of Alienation” gått varm i spelaren kan jag konstatera att STEELWING fortfarande är att räkna med, och på sikt kan bli en värdig utmanare till band som WOLF och ENFORCER, men att de inte riktigt är där ännu.  Främst beror det på låtmaterialet som denna gång är märkbart ojämnt. Toppar som titelspåret och den inledande dubbeln ”Solar Wing Riders” och ”Full Speed Ahead!”, där arvet från 80-talets brittiska heavy metal är intakt, varvas med mindre lyckade exempel som glam- och AOR-flörtande ”Breathless” och instrumentala ”They Came From the Skies (utmärkt titel dock). Allra bäst blir det i den IRON MAIDEN-flörtande långkörararen ”Lunacy Rising”. Där och då hör jag det STEELWING jag gillar bäst; drivet, engagerande och utmanande, precis som på debuten.

Med det sagt vill jag poängtera att ”Zone of Alienation” är en bra hårdrocksplatta med finfin produktion, svinsnyggt omslag och musicerande på hög nivå, men jag hade hoppats på mer. Jag tror dock att Nyköpingssönerna med skiva nummer tre gör allt rätt och levererar den där plattan jag vet att de har inom sig. Det förtjänar både vi och dem.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.