Annons

Screamer - Adrenaline Distractions (6)

Band: Screamer 
Titel: Adrenaline Distractions
År: 2011
Bolag: High Roller
Betyg: 6/10

Recensent: Neven Trosic


I den synnerligen vitala våg av blågula band som framför gedigen 80-tals metal utan krusiduller har det nu blivit dags för Ljungbys SCREAMER att vara med och kämpa om en del av kakan. Att dra liknelser till förmågor som ENFORCER och RAM känns rätt givet, men hos denne skribent är det främst kollegorna i STEELWING som utgör den lämpligaste referensramen. Jag erkänner villigt att det faktum att jag fattade tycke för båda akterna redan på demonivån spelar en viss och inte helt oviktig roll, men framför allt delar SCREAMER och STEELWING samma slags melodiska anlag kring det typiskt riffbaserade och inte sällan ösiga materialet.

"Adrenaline Distractions" markerar en lovande start för en grupp vilken framöver mycket väl kan komma att stå för en pålitlig leverans av kvalitativ hårdrock. Även om denna debut inte råkar vara riktigt tillräckligt konkurrenskraftig för att kunna mäta med sig med de klarast lysande stjärnorna på den svenska "nitar och läder"-himlen så innehåller den ändå tillräckligt många delikata toppar för att som helhet övertyga. "Rock Bottom", "Never Going Down" och "Screamer" räcker för att "köpvärd"-stämpeln ska bli aktuell.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.