Annons

Iron Fire - Voyage of the Damned (6)


Band: Iron Fire
Titel: Voyage of the Damned
År: 2012
Bolag: Napalm Records
Betyg: 6/10

Recensent: Peter Lindgren


Heavy/power metal-bandet IRON FIRE är i och med “Voyage of the Damned” framme vid sitt sjunde album. Mitt förhållande till danskarna är att jag alltid har gillat dem, men att de ändå är att betrakta som ett band i mängden. Formkurvan har dock varit sakta stigande och i min bok är de två senaste alstren “To the Grave” (2009) och “Metalmorphosized” (2010) bandets finaste stunder hittills. Med detta i åtanke var mina förväntningar på nya “Voyage of the Damned” halvhöga i alla fall.

Efter 1-2 genomlyssningar kändes det som att det här skulle utvecklas till en riktigt bra skiva bara låtarna hade satt sig. Av erfarenhet vet jag ju att de allra flesta plattor växer efter ytterligare några varv. När nu “Voyage of the Damned” fått ännu en handfull genomlyssningar har det dock inte hänt så mycket mer. Det låter fortfarande bra, men låtarna vill inte riktigt fastna. Det finns liksom inga låtar som sticker ut. Eller ja, “The Final Odyssey” särskiljer sig förstås eftersom det är en ballad och de andra låtarna är det inte, men det var inte det jag syftade på. Det är väldigt liten klasskillnad mellan bästa och sämsta låten på skivan. Ibland är jämnhet något positivt, men i fallet med “Voyage of the Damned” betyder det tyvärr att det saknas topplåtar. IRON FIRE brukar annars få till minst ett par kanonspår per skiva, men på nya given har jag alltså inte hittat någon framtida “klassiker” ännu.

Sammanfattningsvis så har IRON FIRE gjort ännu ett gott dagsverke, men den här gången utan att få till det där lilla extra. Är du sedan tidigare ett fan av bandet ska du absolut kolla upp även “Voyage of the Damned”, men mitt råd är att inte ha alltför höga förväntningar.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.