Annons

Årets hittills största besvikelser

Halva året har nu passerat och tankarna kring årets bästa plattor och de mindre lyckade börjar växa mer och mer. Jag har tidigare pratat lite om vilka album som kändes bäst för någon månad sedan. När det gäller årets hittills största besvikelse så måste jag tyvärr säga att det är HARDCORE SUPERSTAR som har stått för den. Jag säger tyvärr då bandet är och har varit ett av mina favoritband i ett antal år. Men att gå ifrån den härliga blandning av sleaze och thrash som funkat så bra under många år, och som faktiskt innebar att bandet fick ett ordentligt genombrott, till att istället gå tillbaks till sitt gamla, lite punkrockiga sound som de sysslade med INNAN sitt genombrott känns bara helt galet. Till skillnad mot de kvalitetsplattor som de har levererat från ”Hardcore Superstar” (bandets stilbyte och genombrott, som hyllats ordentligt!) till ”C'mon Take on Me” 2013, så känns nya plattan bara identitetslös, seg och tråkig. Självklart kan man inte undvika att bli lite extra besviken när det handlar om ett favoritband.

En annan besvikelse är att det inte verkar bli någon Rockbåt i år. När Sweden Rock och Rockklassiker gjorde gemensam sak och arrangerade denna kryssning förra året så kunde man läsa i programbladet att kryssningen skulle återkomma nästa år. Nu kan man dock läsa att de inte hittat de rätta förutsättningarna”. Väldigt tråkigt!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.