Annons

Var är alla duktiga sångare?

En duktig sångare är livsviktigt för ett band. Om ett band gör riktigt bra musik, men har en medelmåttig sångare så går dem oftast bort hos undertecknad ändå. En mindre bra sångare kan helt enkelt förstöra så jäkla mycket.
Tråkigt nog så har en del av mina gamla favoritsångare bara blivit sämre de senaste åren.

Bruce Dickinson – håller visserligen måttet fortfarande, men det är inte vad det brukade vara.
Joey Tempest – fegar alldeles för mycket live och håller sig numera till för låga toner, vilket inte gör honom gott.
Timo Kotipelto – ärligt talat vet jag inte vad jag såg i denna herre en gång i tiden. Nu för tiden låter det bara så gnälligt.
Tobias Sammet – har fått en förfärligt tråkig röst de senaste åren, precis som EDGUYs album som inte heller har varit speciellt högkvalitativa.

Det finns ljuspunkter dock, de är dessutom svenskar:
Samuel Nyman (MANIMAL) – förträffligt duktig sångare som tar fina höga toner, både på platta och live. Nytt album kommer att släppas i år. Ska bli väldigt intressant!
Johan Fahlberg (DENIED, JADED HEART) – riktigt duktig sångare. Nytt album med DENIED kommer i år. De nya låtarna som jag har hört är riktigt bra!
Isak Stenvall (LANCER) – riktigt duktig sångare, både på platta och live. Dessutom en väldigt duktig frontman! LANCER kan gå långt med sin härliga power metal!

Har du några tips på bra sångare? Du ser på ett ungefär vilken typ av sångare jag föredrar.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.