Annons

Hårt arbete lika viktigt som musikalisk talang

Musikalisk talang och framför allt känsla för låtskrivande borde vara en självklarhet för framgång skulle man kunna tycka. Men väldigt ofta når lite mindre talangfulla artister och band längre än de som egentligen är bättre rent musikaliskt. Ofta handlar det om vilja och förmågan att kämpa för att nå sitt mål. Vill du nå långt måste du anstränga dig, det gäller vilken karriär du än väljer att satsa på. När det gäller musik är det i dag viktigare än någonsin att vara beredd att göra mycket av jobbet själv när vi lever i en tid då den illegala nedladdningen har förstört så pass mycket så att bolagen inte kan ha lika stora budgetar som för ett antal år sedan. Se till att det alltid händer något kring dig och ditt band. Producera och släpp ny musik regelbundet, var aktiv med att försöka få till spelningar och se till att försöka synas ordentligt på diverse sociala medier som ju har blivit ett enormt starkt verktyg för band och även företag som vill synas och nå ut ordentligt.

I år är det tretton år sedan jag grundade Metalcentral.net. Under denna tid har jag haft möjligheten att följa ett antal bands utveckling. Från det att de skickade in sina första demos för recension, till deras genombrott. Jag har sagt det tidigare, men det tåls att upprepas, många lägger av alldeles för snabbt, vilket är tråkigt. Det är en härlig känsla att upptäcka ett nytt, talangfullt band som verkligen har det där lilla extra och sen se att de lyckas. Och det är säkert även en härlig känsla att få jobba med det man brinner för. Så kämpa på för att lyckas!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.