Annons

Ett besök på Putte i parken

Tiden är knapp när man är egen företagare och driver en butik. Därför valde vi ett besök på Putte i parken torsdagen den 3 juli. Dels för att festivalen arrangerades i Karlstad, vilket är väldigt nära och dels för att de i år valde att köra gratis inträde, på grund av att de inte lyckats att boka tillräckligt starka artister.

Vi började med att spana in STIFTELSEN som långt ifrån har varit något favoritband för min del. Jag hade läst i ett antal recensioner att bandets sångare som även återfinns i TAKIDA inte är något vidare live. Musiken och även sången framfördes dock bra, bättre än jag hade räknat med faktiskt. Däremot var dem fruktansvärt stela. Det fanns liksom inget underhållningsvärde överhuvudtaget. Jag förstår inte riktigt poängen med att spela live om man knappt rör sig en meter.

Desto bättre som liveband var däremot det melodiska metalbandet LANCER. Så mycket energi och scenvana har jag aldrig någonsin skådat från ett så pass litet band. Den ena efter den andra gitarrposen avverkas och bandets sångare är i full rörelse i stort sett varenda sekund. Dessutom sjunger han fantastiskt bra, med riktigt, härligt höga toner. LANCER presterar faktiskt bättre än många betydligt större band. Jag skulle bli väldigt förvånad om inte de här herrarna går riktigt långt!

Avslutningsvis bevittnade vi ungefär halva TURBONEGROs spelning. Inget favoritband, även om jag helt klart uppskattar några låtar. Det var hur som helst helt klart klass på deras spelning.

En trevlig torsdag, även om köerna till både mat och toaletter var alldeles för långa. Sen hade jag gärna önskat att det fanns fler ölsorter än typ en. Hur som helst så hoppas jag att Putte kommer tillbaks starkare nästa år. Som besökare har jag givetvis inget emot gratis inträde, men jag gissar på att det inte är vad man vill uppnå som arrangör.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.