Annons

Swanös svarta bok

Nörderi på hög nivå: Dan Swanö har scannat in och lagt upp sin studiogästbok från Unisound 1996-1997 här. Tjugonio studiosessioner hinner avverkas, alla med skojiga hälsningar hälsningar och mer eller mindre salongsberusade polaroidbilder på banden (samt, givetvis, någon obligatorisk bild på en polares ludna, uppspärrade röv).

Swanös kommentarer är korta men kärnfulla. Vi får veta att Jon Nödtveidts djävulstechnoprojekt DE INFERNALI gästades av den legendariske Bajsmannen, som stagedivade naken utanför en lokal pub. Skivan programmerades på en synt som kallades Technosaurus.

Han skriver att MILLENCOLINs "Twenty Two" är ett av hans stoltaste ögonblick som producent och berättar om plojiga power metal-projektet STEEL, som tre fjärdedelar av OPETH medverkade i (en titel som "Say Goodbye (To Love)" är man ju bra nyfiken på att få höra).

När italienska goth/doom-bandet NOVEMBRE spelade in sitt andra album "Arte Novecento" samplade Swanö en bastrumma från DREAM THEATERs "Awake" och använde ljudet hela skivan igenom.

Knappast något som förändrar ens syn på Unisounds produktioner, men väl ett fluga-på-väggen-perspektiv som är nog så underhållande. Klart värt en kvart av din tid.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.