Annons

Arabisk rock

Inte bara nationsgränser överskrids av hårdrocken, den låter inte de gränser som sätts upp av samhällssystem stå i vägen heller. I del 2 i följetongen om gränsöverskridande musik riktar vi blicken mot de så kallade MENA-länderna (Middle East North Africa).

Man skulle kunna tro att det är bara i de öppna, sekulära och kristna samhällena i väst och i viss utsträckning i de mer eller mindre lika öppna asiatiska samhällena det finns möjlighet att spela hårdrock och metal, men även i den muslimska världen finns de tunga rockbanden fast inte alls i samma utsträckning.

Islamiska samhällsledare är ju som bekant inte direkt förtjust i västerländsk musik i allmänhet och hårdrock i synnerhet, det finns säkert undantag även här, så det är nog ingen lätt tillvaro de tunga banden i den regionen har. De förtjänar all support de kan få från oss som har förmånen att leva i ett öppet samhälle.

Några exempel på hårdrocksband från muslimska nationer är Myrath från Tunisien, Kimaera från Libanon, Acrassicauda från Irak och Nervecell från Förenade Arabemiraten.

 

Tidigare:

Gränsöverskridande

Fotnot: Publicerat i samarbete med Den Rockande Kocken

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.