Annons

Den skånske tryffel

Bra skånsk metal växer inte på träd. Inte på låga buskar, i parasitform på rådjur eller i plantager heller. Snarare är det en skånsk tryffel vi pratar om, gömd under jord i närheten av ek och hassel och endast spårbar av tränade svin.

En del av den lokala produktion som skickas till Sydsvenskan för eventuell recension är rutten redan innan ankomst. Tråkigt eftersom vi borde ha så goda förutsättningar här nere, men på varje SUMA går det tjugo KILLER CLAN OF F.U.N. (det finns minst hundra egenskaper jag letar efter i hård musik, K.U.L. är sällan en av dem).

Tur då att vi har AB Långsam Rock, aka Trumpetsludgens Vänner, aka PYRAMIDO. Dessa hederstryfflar har just monterat upp en studioblogg som följer inspelningen av album nummer två. Ettan heter "Sand" och släpptes 2009. Den är elak och bra, men att lyssna på den är som att bo en timme i en cementblandare. Var en låt slutar och en annan börjar är inte lätt att veta.

Det gångna årets splitvinyler med SUMA och GUN MOB har däremot visat att pyramiderna lärt sig skriva låtar som är nästan lika monumentala som deras sound.

Bloggen avslöjar att de använder en förstärkare som nyttjades av Kee Marcello på "Out of This World", att Henrik Wendel spelar trumpet och att Dan Bengtssons skägg snart är lika tätt som Kirk Windsteins. "Salt" är dessutom en stilig albumtitel, så det här kommer att bli hur bra som helst.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.