Annons

Profound Lore är bäst, ingen protest

Minns ni hur Relapse-loggan värmde fram till, tror jag, 2003 eller däromkring? När MASTODON, NILE och NEUROSIS fortfarande låg på bolaget och begreppet "Relapse-musik" sände ut samma goda signaler som Krav-odlade morötter och hängmörad ryggbiff?

För all del, de har ju fortfarande HOWL, PIG DESTROYER, HORSEBACK, BLACK ANVIL, TOMBS, UNEARTHLY TRANCE och en rad andra, men tiden då man kunde tänka sig att tatuera in bolagets logotyp på skinkan är ändå förbi. Den julaftonslika förväntan ett nytt släpp kunde skapa infinner sig inte riktigt längre; det omtumlande och nyskapande har blivit förväntat.

Tur då att Profound Lore har plockat upp stafettpinnen och kittlar våra öron med band som visar att det aldrig kommer att vara bättre förr. ALTAR OF PLAGUES, AGALLOCH, BLOODY PANDA, KRALLICE, CASTEVET, WOLD, LUDICRA, YAKUZA, YOB - rubbet de släpper är som allra sämst väldigt hörvärt och som allra bäst är det... tja, bäst.

Framför allt gör banden saker man inte hade trott var möjliga inom ramarna för metal för bara tio år sedan. Profound Lore destillerar allt som är bra med genren; utan musik som deras hade den självdött på Metal Blades thrashkyrkogård för länge sedan.

Stereogum hade premiär för ett spår från det kommande KRALLICE-albumet för några dagar sedan, länk här. Om det inte är bevis nog för min tes vet jag inte vad som är. En livstidsprenumeration på Profound Lore skulle täcka 90% av västvärldens metalbehov.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.