Annons

Livet i åtta bitar

Hur det går till rent tekniskt vet jag inte, men någon som kallar sig Obswalq på Youtube har tolkat om CONVERGEs "Jane Doe" som om den vore ljudspåret till "Megaman" eller något annat guldspel från NES-eran.

Allt vansinneslarm är borta, kvar är melodiskelettet ovanpå en tuffande rytm. Mer än något annat blir det tydligt vilken distinkt låt "Jane Doe" är och vilka urstarka melodier gitarristen Kurt Ballou skriver. När killar med mycket fritid nostalgiskt refererar till Nintendo och åttiotalet brukar plojighet vara oundvikligt, men den här versionen är kongenial med originalet.

Särskilt tempostegringen efter nio minuter har översatts väl; ett nytt trumljud ökar intensiteten och melodin får sällskap av sinustoner som låter som övergivna fågelungar. Pixligt och enkelt, ja visst, men också melankoliskt som om CONVERGE spelade på sista extralivet.

I kommentarsfältet utlovas "Thaw" och "Drop Out" samma behandling. Som jag längtar efter att få höra!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.