Annons

Skivor som inte var bäst förra året, del 2

Planen var att beta av ett antal 2010-släpp som hamnade utanför diverse listor av olika anledningar. Tre veckor in i januari känns förra årets albumsläpp ruskigt avlägsna eftersom det finns så mycket nytt att se fram emot:

PRIMORDIAL, NEUROSIS, ANAAL ANTHRAKH, TOMBS, BURZUM, NEGATIVE PLANE, ALTAR OF PLAGUES, FEN, SHINING, TODAY IS THE DAY, CRAFT, OXBOW, KRALLICE, DESTRÖYER 666, OPETH, PORTRAIT, LES DISCRETS, PIG DESTROYER, AMON AMARTH, WOLVES IN THE THRONE ROOM, AUTOPSY. Och säkert rätt många till jag inte har en aning om ännu.

Och så har folk mage att säga att det inte görs någon bra musik längre?

Jag borde också skriva något om kanadensiska black metal/noise-duon WOLD och fjolårets bisarra "Working Together For Our Privacy", för det var min ursprungliga tanke med det här inlägget. Kollega Noaksson recenserade deras brus ganska uttömmande: "Det låter som om någon har placerat en diktafon i ett sågverk och sedan filtrerat inspelningen genom en jetmotor."

Monotonare musik - för musik är det, någonstans inne i ljudmassan - får man leta efter. Det är myrornas krig för öronen, och märkligt avkopplande när man sjunkit in i oljudslagren. "The Secret", länkad nedan, är riktigt nynnvänlig. När hörde du senast noise som var det?

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.