Annons

Dagens outfit (feat. Sterbhaus)

I november utlyste dödsthrashande stockholmarna STERBHAUS en tävling: vem kunde hitta på den festligaste låttiteln åt bandet? De bejakar ofta sin inre göteborgare och har kläckt lustigheter som "Chiliconcarnage & The Texmexecution", "Goatboat" och "STD für alle", men anade att det fanns likasinnade skallar där ute som kunde hjälpa till med framtida titlar.

Helt ovetandes var jag en av dem. Min DESULTORY-recension i Close-Up #127 var av det käckt ordvitsande slaget:

Suffixet –tory räcker för att signalera stadig gammeldöds (Vomitory, Imprecatory, Goratory, Nugatory, Suppository, Desultory – mönstret är talande). Nu väntar jag bara på bandet som manglar death metal på temat dammsugare, spetsdukar och påtår: Konditory. [6]

Detta gick STERBHAUS igång på så till den grad att de uppfann ett bonuspris i tävlingen för min skull, vilket jag bugar och bockar för. Ett band med den sortens framåtanda - de kanske har praktiserat som statliga byråkrater i Mexiko eller Italien - borde gå långt.

Jag tackar för de två välsittande bandtröjorna (se foto nedan) och min dotter tackar för albumet "Hits For Dead Kids".

Eftersom mutor ska löna sig vill jag härmed varmt rekommendera videon till "House of the Dead Dwarf", vars våldsamt rockande sockdockor är bland det mest uppfinningsrika jag sett i genren. Strumporna är verkligen lika sina levande förebilder och ser minst sagt illvilliga ut. All heder åt regissör och band, den rigida deathrashen behöver mer av er fantasifulla sort.

Dagens outfit:

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.