Annons

Nytt Burzum-album i mars!

Gårdagens inlägg om moraliskt suspekta musiker förpassas till något mörkt hörn när det visar sig att BURZUM släpper ett nytt album bara ett år efter "Belus". Vargs hemsida säger ingenting om det, men distributören Plastic Head har skivan i sin webshop för leverans den 7 mars.

Titeln är "The Fallen", låtarna är sju till antalet och Varg utlovar en korsning mellan "Belus" och "Det som engang var", med mer experimentlusta och personligare texter. Skivan har dessutom "mastrats som om det var klassisk musik", vad nu det betyder (referenser till klassisk musik är förstås bra om man vill framstå som sofistikerad och rehabiliterad utanför fängelsemurarna).

"Belus" uppdaterade den råa eremit-på-fjället-black metal som Varg själv var med och skapade i början av nittiotalet, med en ny sångstil och fler lager i de förbluffande catchy melodierna ("Kaimadalthas nedstigning" måste vara en av de fem mest medryckande låtar som skrivits i genren).

Kommer "The Fallen" att låta lika bra? Kommer Vikernes att skänka pengar till ett nytt välgörande ändamål? Om några veckor vet vi.

Jag tycker mycket om det Cold Meat Industry-romantiska skivomslaget.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.