Annons

Bruce Dickinson - Anthology (6)

Band: Bruce Dickinson
Titel: Anthology
År: 2006
Bolag: Sanctuary
Betyg: 6/10

Recensent: Magnus Gustafsson

Jag har alltid tyckt att Bruce Dickinson var väldigt modig när han lämnade IRON MAIDEN i början av 90-talet. Det var uppenbart att IRON MAIDEN var mer beroende av Dickinson än tvärt om. Men jag har också varit lika besviken på vad han gjorde med sin solokarriär. Det har varit mycket hattande med sjutiotalsinfluerad glamrock till mer renodlade metalprodukter. Och Bruce har ju inte på något sätt lagt solokarriären i träda. Senast förra året släppte han den utmärkta "Tyranny of Souls".

På denna DVD så får vi liveuptagningar från 1991, 1996 och 1999. Alla utmärkt filmade med bra ljud och en bra genomgång av Dickinsons solomaterial. Det är egentligen inte mycket att orda om detta, producenterna har inte gjort några misstag här.

Intervjun med Bruce Dickinson är däremot mer försumbar. Det är helt enkelt en reklamintervju för senaste plattan där Bruce svarar robotaktigt på ofarliga frågor som saknar pregnans och intresseväckande egenskaper. Då är det intressantare att ta sig igenom alla videos som Dickonson gjort för sina soloskivor. 14 stycken närmare bestämt. 

Men denna utgåvas verkliga gulkorn är den 15 minuter långa filmen "Biceps of Steel" som spelades in under Dickinsons tid i SAMSON i slutet av sjuttiotalet regisserad av ingen mindre än Julian Temple ("The Great Rock 'n' Roll Swindle") som med sin otroligt rafflande handling om en roadie till SAMSON ger en riktigt trevlig inblick i och känsla för den gryende hårdrockens tidevarv. Är du ett inbitet Maiden-fan så är detta en nödvändig investering och ni andra köper den för att Bruce Dickinson är en rolig och trevlig herre som är mer än bara "The Number of the Beast"!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.