Annons

Inferior - Completing the Prophecy (6)

Band: Inferior
Titel: Completing the Prophecy
Antal låtar: 5
År: 2008
Betyg: 6/10
Recensent: Niklas Olausson

Hemsida: www.myspace.com/inferiorswe
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Karlstadbaserade INFERIOR med Kristian "Anti-Kristian" Karlsson (THE LAW) i spetsen släpper här en tredje demo i ett försök att fullborda profetian. Vilken profetia som åsyftas och huruvida kvartetten lyckas med sitt uppdrag är svårt att sia om, men klart är att "Completing the Prophecy" innehåller fem klart habila thrashkreationer.

Det hörs tydligt från ton ett att INFERIOR vet vad de sysslar med. Instrumenthanteringen är av hög klass och de känner sannerligen thrashen som sin egen bakficka. Det senare blir dessvärre lite av skivans akilleshäl då låtarna saknar nödvändig kryddning av innovativitet och personlighet. För att INFERIORs musik skall lyckas komma en nivå högre krävs således att de tar ett par steg iväg från standardthrashens stig och hittar något som får dem att sticka ut ur mängden. Detta är å andra sidan det enda INFERIOR behöver göra, ty övriga element som gör en bra platta finns samtliga representerade på "Completing the Prophecy".

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.