Annons

Dynazty - Knock You Down (6)

Band: Dynazty
Titel: Knock You Down
År: 2011
Bolag: Stormvox
Betyg: 6/10

Recensent: Neven Trosic

Sämre tur i karriären än DYNAZTY kan man sannerligen ha. En effektiv uppbackning av Peter Stormare och dennes bolag Stormvox vilken bland annat leder till ett framträdande under pausen i Melodifestivalen och därtill ett tillfälle att åka över pölen och göra väsen av sig i USA; något som skulle smaka väl för de flesta unga band. Den förväntade baksidan av detta kan ofta ta formen av prestationsångest, när det väl gäller att visa upp sin kvalitet på platta, i synnerhet om man har blivit känd hos mången TV-tittande Svensson genom framförandet av en annan artists hitlåt.

DYNAZTY hanterar nämnda stressfaktor bra. ”Knock You Down”, album nummer två, bygger på samma melodiskt lättillängliga men samtidigt lagom hårdhudade recept som exempelvis FIREHOUSE och STEELHEART, två alltigenom schyssta referensramar. Det krävs inte mycket för att låta sig ryckas med i ”Sleeping with the Enemy”, ”New Sensation”, ”Mr. Money”, ”Throne of China” plus ett par fina nummer till. Sången är stark och energin ständigt närvarande. Samtidigt saknas här något visst. Alla grupper behöver inte vara de stora refrängernas gudar för att lyckas, men det är just den detaljen DYNAZTY skulle behöva jobba vidare med. Flera av låtarna innehåller schyssta riff, gott ös och ett stabilt sväng men saknar den där lilla extra knuffen som en riktigt ordentlig refräng skulle ge. Därmed känns potentialen i vissa av kompositionerna något bortslösad. Förhoppningsvis förmår bandet att få skutan på helt rätt köl till nästa gång.

Avslutningsvis känns det värt att åter påpeka det som många redan vet: Covern på Anna Bergendahls ”This is My Life” är onekligen snygg och välutförd, samtidigt som enbart den inte räcker för att bygga en långvarig karriär på. Lyckligtvis innehåller ”Knock You Down” tillräckligt många ljusa punkter för att övertyga om att DYNAZTY är väl medvetna om detta.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.