Annons

Deicide - To Hell With God (7)

Band: Deicide
Titel: To Hell With God
År: 2011
Bolag: Century Media
Betyg: 7/10

Recensent: Stefan Lejon

När Glen Benton vrålar skakar den fundamentalistiska kristna kyrkan i sina grundvalar. Jajemensan, den store Satan från Amerikat har återvänt och gud bespottas i sedvanlig ordning över en matta av krossande dödsmetall. Alltsedan bröderna Hoffmann klev av/sparkades efter "Scars of the Crucifix" (2004) har DEICIDE varit på frammarsch efter en nedåtgående trend som egentligen började redan efter mäktiga "Legion” (1992). Med Jack Owen (CANNIBAL CORPSE) och Ralph Santolla (DEATH, ICED EARTH osv) på varsin gura har musiken dessutom blivit betydligt mer melodisk och medryckande. Nya "To Hell With God" är absolut inget undantag.

Vilket band det handlar om står klart redan när titelspåret dundrar igång skivan. Benton's avgrundsvrål ger bandet mycket av dess karaktär men även trummisen Steve Asheim är en viktig del av soundet. Han gör ett fantastiskt jobb skivan igenom med mullrande dubbelkaggar och ett krossande driv. Den melodiska ådra jag nämnde tidigare dominerar självfallet ljudbilden även denna gång. Hur jäkla hård musiken än är och hur snabbt det än går så utsmyckas musiken hela tiden av snygga melodislingor och bläddrande solon. Egentligen blir det lite för snyggt emellanåt, men det går fan inte att klaga när slutresultatet blir så lyckat.

Jag har för länge sedan accepterat att DEICIDE aldrig kommer att göra en ny platta i paritet med debuten eller "Legion" igen, men så länge de fortsätter att leverera på den här nivån är jag nöjd och glad. Det är bara att hoppas att Benton's privata problem inte fortsätter att sätta käppar i hjulen för bandet.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.