Annons

Lordi - Babez for Breakfast (7)

Band: Lordi
Titel: Babez for Breakfast
År: 2010
Bolag: Sony Music
Betyg: 7/10

Recensent: Peter Lindgren

”Babeeeeeeeeeeez, babez for breakfast,
and bitches for brunch,
Babeeeeeeeeeeez, babez for breakfast,
and more sluts for lunch.”

Där har ni refrängen som hemsökt mitt huvud de senaste veckorna. Går inte att få ur skallen. Snacka om klistrig refräng! Men det gäller inte bara titelspåret. Plattan är fylld av allsångsvänliga refränger. Låt oss dock backa några steg och ta det hela från början.

Efter segern i Eurovision Song Contest 2006 behöver de finska monsterrockarna knappast någon presentation, men LORDI skivdebuterade i alla fall 2002 med ”Get Heavy” och är nu framme vid sin femte fullängdare. Genom åren har LORDI producerat flera monsterhits (…), men samtidigt har de aldrig fått till något riktigt kanonalbum då materialet i regel varit alldeles för ojämnt. Precis som sina föregångare har ”Babez for Breakfast” en del svagheter, men skönhetsfelen har kraftigt reducerats och att det här är LORDIs bästa platta hittills råder det ingen tvekan om.

Som vanligt när det gäller LORDI så är texterna skrivna med en stor portion humor. Låttitlar som ”Rock Police”, ”Discoevil” och ”Granny’s Gone Crazy” säger det mesta om vilken nivå det hela ligger på. Musiken är lättsmält värre. Låtarna ligger på 3-4 min, det är raka rör och inga större utsvävningar. Som jag var inne på ovan innehåller ”Babez for Breakfast” en rad hits och även om alla låtar inte håller samma höga klass är skivan med LORDI-mått mätt tämligen jämnstark. Det är egentligen bara ”I am Bigger Than You” som med sin hemska refräng faller helt ur ramen.

Jag trodde aldrig jag skulle sitta och överväga att sätta ett så högt betyg som en åtta på ett LORDI-album, men det här är fan i mig skitbra. Nu får dock monstren nöja sig med en stark sjua, då en viss ojämnhet fortfarande finns där.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.