Annons

WAN - Wolves of the North (5)

Band: WAN
Titel: Wolves of the North
År: 2010
Bolag: Abyss Records
Betyg: 5/10

Recensent: Björn Larsson

Primitiv black metal? Smakar det i mun på herrn/damen? Då kanske svenska WAN kan vara något för dig. Det finns inte ett kryddmått modernitet att hämta på detta BATHORY-doftande giv, där samtliga medlemmar i konvolutet pryds med patronbälten och litervis av blod (halvt om halvt i mässingen).
Jag är svag för det enkla och medvetet nedträckande svarta, så därför kanske jag även är lite väl snäll mot WAN - vars popularitet troligen begränsas till en viss skara individer. Jag talar om individer som tycker att "Transilvanian Hunger" låter "rätt" snarare än "skit" och att det var mycket bättre förr.

Men WAN kommer inte undan med produktionen, trots sina goda intentioner. Den sunkiga trummaskinen är långt ifrån ett plus (trots att BATHORY gjorde samma sak - men för 25 jordsnurr sedan) och någonting säger mig att "Wolves of the North" är inspelad i en lägenhet där gitarren kopplats direkt till datorn (mer än så ska jag inte ljudnörda). Det tar onekligen bort mycket av den 'trve kvlt'-känsla som man ofta suktar efter när den här formen av metal framförs. Och även om Quorthon-tributen "Ulvhäll" sticker ut (och utgör plattans absoluta höjdpunkt), så håller inte materialet en såpass jämn nivå och variation att det håller hela vägen ut. Men med Tsjuds (ex-SATAN'S PENGUINS) för ändamålet träffsäkra pipa och en organisk sammansättning på trummpallen tror jag stenhårt på en platta till med WAN.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.