Annons

Overkill - Ironbound (8)

Band: Overkill
Titel: Ironbound
År: 2010
Bolag: Nuclear Blast
Betyg: 8/10

Recensent: Tobias Nyberg

I 30 år har OVERKILL agerat musikalisk murbräcka med sin tekniskt ondsinta powerthrash. Medlemmar har kommit och gått, men karisma och kreativ kärna har lyckligtvis bestått; Bobby "Blitz" Ellsworth och D.D Verni har sedan bandets begynnelse utgjort garant för höga lägstanivåer, muskulös tyngd och effektiv dynamik. OVERKILL har hittat sin form och undviker gärna större utsvävningar, men det förutsägbara fungerar och blir mot förmodan aldrig besvärande.

Nya "Ironbound" är som väntat pålitligt kompetent, kryddad med obligatorisk skärpa och energi. Det är svårt att inte imponeras av den vitalitet åldermännen besitter, en lust att leverera vars gnista skakar om - och sannolikt skrämmer slag på - en hel hoper genrekamrater. OVERKILL utmanövrerar med lätthet många gamla kombattanter och slår av bara farten också flertalet nykomlingar obarmhärtigt på fingrarna. Förvisso inte banbrytande, men ändå så själfullt och högintensivt att man häpnar.

Och ja, "Blitz" har fortfarande en av metalvärldens coolaste röster.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.