Annons

Impellitteri - Wicked Maiden (7)

Band: Impellitteri
Titel: Wicked Maiden
År: 2009
Bolag: Metal Heaven
Betyg: 7/10

Recensent: Neven Trosic

Efter att ha roat sig med att på förra albumet "Pedal to the Metal" flörta med en del mer extrema genrer har nu virvelvinden Chris Impellitteri begett sig tillbaka till de marker som han ursprungligen gjorde sig en karriär i. Det vill säga den melodiska och ofta ekvilibristiska hårdrock som representeras på höjdarvax som "Stand in Line" (1988) och "Answer to the Master" (1994). Att den ständigt briljante vokalisten Rob Rock återigen står vid gitarristens sida kan inte vara något annat än glädjande och redan från den inledande titellåten kör man så det ryker. Rob tar de höga tonerna som om det vore den enklaste saken i världen och Chris presenterar teknik, driv och melodikänsla på ett sätt som många av hans yrkesbröder har en hel del att lära av.

Som helhet betraktad är "Wicked Maiden" ingen blivande klassiker, men adderar inte desto mindre en hop högst fina bidrag till IMPELLITTERIS låtkatalog. Förutom låten som delar namn med skivan sticker "Weapons of Mass Distortion", "Garden of Eden" och inte minst AOR-iga "Eyes of an Angel" ut lite extra. Genomgående visar strängbändaren tydligt upp sin snabbfingrade skicklighet, men låter för den skull aldrig låtskrivandet spela andrafiol. Gott så, mycket gott.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.