Annons

Axel Rudi Pell - Best of (8)

Band: Axel Rudi Pell
Titel: Best of
År: 2009
Bolag: SPV/Steamhammer
Betyg: 8/10

Recensent: Peter Lindgren

"Oceans of Time" (1998), "The Masquerade Ball" (2000), "Shadow Zone" (2002), "Kings and Queens" (2004), "The Ballads III" (2004), "Mystica" (2006), "Diamonds Unlocked" (2007) samt "Tales of the Crown" (2008). Från dessa album är de 12 låtarna på denna "Best of" hämtade. Gemensam nämnare för dessa skivor är också att det är den nuvarande vokalisten Johnny Gioeli som sjunger.

På denna "Best of" finns inga tidigare outgivna låtar, så för den redan invigde AXEL RUDI PELL-kännaren som redan har alla album med den tyske gitarristen är plattan tämligen ointressant (om man inte är fanatisk samlare förstås). Som inkörsport för den oinvigde, och det är utifrån detta perspektiv jag bedömer skivan, är den dock utmärkt. Precis som när man går på konsert så finns det alltid några låtar man själv skulle vilja byta ut, men på det stora hela tycker jag låtvalet är riktigt bra. Och förutom att låtmaterialet är ruskigt starkt är blandningen på låtarna väl avvägd. Här samsas ösiga upptempospår som "Edge of the World", rockers som "Rock the Nation" och smäktande ballader som "Oceans of Time".

Som redan nämnts finns inget nytt att hämta för den som redan kan sin AXEL RUDI PELL, men för er andra rekommenderas denna samling varmt. Ta chansen att upptäcka en av de mest underskattade låtskrivarna inom melodiös hårdrock/metal och hans eminenta band.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.