Annons

Defueld - Defueld (4)

Band: Defueld
Titel: Defueld
År: 2009
Bolag: ShortWave Records
Betyg: 4/10

Recensent: Fia Davidsson

Fan också. Ibland är bra saker inte alltid av godo.
Hundra procent skit är så mycket enklare att såga, och till en början hade jag höga förväntningar om en lätt recension: rakt ner i gödselhögen med DEFUELD!
Platt och torrt som en spånplatta, skrikigt framfört av en röst som framkallar rysningar " av motsatt anledning än den tänkta. Fem Stockholmspågar med ett sound mitt emellan ett nertjackat SPARZANZA och en kopia av otalet kopior av IN FLAMES.
Uppmuntrade av bandnamnet lyckas killarna någonstans längs med vägen hitta en öde väderbiten mack och tanka på med framtidsvänligt bränsle. Känslan av en demoaktig garageskiva biter sig kvar, men för varje genomlyssning gnager sig små godbitar igenom och förändrar det första pissiga intrycket.
Imponerad är jag inte, men det finns sämre skräp att använda som kastvapen vid eventuella aggressionsutsläpp (vilket var min första tanke). Bortsett från det plågsamma rivjärnet (Wetterström) finns det ett par godkända spår, så som den lite lugnare "Rather Die Standing", vilka räddar den självbetitlade debuten från den största spillningskullen.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.