Annons

Stonerider - Three Legs of Trouble (4)

Band: Stonerider
Titel: Three Legs of Trouble
År: 2008
Bolag: Trustkill
Betyg: 4/10

Recensent: Tommy Silfvenius

STONERIDER kommer med "whip-ass-grooves" och "balls-out-rock´n´roll" till alla oss som sänkt en pilsner till AC/DC, LED ZEPPELIN och Jimi Hendrix. Är det något som dessa pressreleaser kan så är det att få en att tappa intresset relativt snabbt. Denna gång är guds gåva till oss en kvartett Atlantagrabbar som här verkar begå sin skivdebut. Åtminstone kanske tillsammans. Pressreleasen är inte helt klar på den punkten. Petitesser jämfört med att tala om att man låter som "the greatest rock band in the world" som man basunerar ut på sin MySpace-sida.

Produktionen är givetvis helt up-to-date, men det gör det på nåt sätt ännu svårare för mig att greppa. Antagligen beror det på att jag fanns med redan för 30-35 år sedan då originalen härjade. Man har en nostalgisk minnesbild över hur det lät och hur det såg ut. Det var inte världens mest intressanta musik då och det är det inte i dag heller. Skillnaden är givetvis att jag var tonåring och att det som kallades Heavy Metal var i sin stapplande linda.
Visst är det bra tryck och visst finns här några schyssta riff, men jag tar hellre fram plattorna med ZEPPELIN och AC/DC från då det begav sig. Jag tycker inte att det finns några "låtar" här, bara häftiga riff. Det är inte min kopp sprit direkt.
Samtidigt förstår jag att det finns nya generationer som får en chans att upptäcka hur hårdrock spelades för länge, länge sedan. Men nu på ett modernt sätt. Det är kul i sig och jag hoppas att någon kanske upptäcker nåt av banden som fanns redan då. Det är värt ett extra snäpp i betygsskalan.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.