Annons

Electric Earth - Vol II - Words Unspoken (5)

Band: Electric Earth
Titel: Vol II - Words Unspoken
År: 2007
Bolag: Mausoleum Records
Betyg: 5/10

Recensent: Johan Hagengren

ELECTRIC EARTH är en ny bekantskap för denne recensents del. "Vol II" borde väl indikera att det finns en föregångare men det är i så fall något som gått mig förbi.
Inte heller blir jag överväldigt imponerad av musiken men helt oävet är inte mötet med bandets lite stoneraktiga hårdrock.

Lyriken är självutlämnande och mörk, sällan speciellt positiv. Det är en deprimerande världsbild ELECTRIC EARTH målar upp, men det finns väl stunder i livet även jag är benägen att hålla med dem. Människans liv består knappast blott av lycka och välmående, utan lika stor del sorg och melankoli. Man orerar kring känslan av ensamhet och disillusion och i ärlighetens namn passar det onekligen väl till musikmattan de åstadkommer.
 
Skivans behållning är den tunga, suggestiva "Antichrist" samt den korta, lugna och atmosfäriska "Little Song" där stämningen onekligen är påtaglig. Trots dessa två kan jag dock inte skaka av mig känslan av att det här faktiskt är ganska tråkigt. Sålunda blir betyget inte högre än godkänt.

Slutligen måste jag ge Mausoleum Records beröm för att de skickar en fullständig cd-utgåva och inte ett vanligt, tunt promoexemplar. Promoskivorna är både tunna, fula och ser illa ut i skivhyllan.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.