Annons

Sodom - The Final Sign of Evil (7)

Band: Sodom
Titel: The Final Sign of Evil
År: 2007
Bolag: Steamhammer
Betyg: 7/10

Recensent: Björn Larsson

Först förstod jag inte alls poängen med "The Final Sign of Evil". Jag förstod att det var en form av nyinspelning, ni vet - precis det som ALLA andra gamla thrashlegender sysslat med den senaste tiden. Men den egentliga poängen med den här plattan var att spela in hela den fullängdare som SODOM egentligen skulle ha släppt, om de hade haft råd när det begav sig. I stället släpptes "In the Sign of Evil" 1984, i formatet EP. Ibland känner vi alltså igen oss, som när farbror Tom gastar i "Outbreak of Evil" och "Burst Command 'til War". Men på andra spår behöver vi ett sånghäfte för att hänga med, och det är då det slår mig att det är en ganska ball idé det här, trots allt.

Det är ingen uppvisning i high-tech studio production vi har att göra med här. Ljudet är inte nämnvärt bättre än på EPn och originaltrummisen, Witchhunter, har inte tagit många slagverkslektioner sedan han fick foten i början av 90-talet. Det är ruffigt, ganska otajt - men konstigt nog spelar det föga roll. Inte heller är Grave Violator en jävel på sologurka, men han funkar. Den som faktiskt glänser på den här plattan är Tom Angelripper. Så här coolt har inte han sjungit på åratal! Det är gutturalt, sataniskt och raspigt utav bara helvete. Det kan till och med vara så att han aldrig gastat så här bra förut.

Visst, vissa spår kunde kvittat. Speltiden klockar in på cirka 49 minuter vilket är mer än nog. Kanske kunde tyskjävlarna varit lite mer selektiva, men hade poängen med plattan försvunnit om inte alla låtar varit med? Maybe so. Oavsett gör detta att plattan känns något ojämn. Jag måste ändå säga att årets konstigaste skiva är klart köpvärd och ett måste för alla SODOM-fläktar och samlare av betydelsefulla hårdrocksverk. Tillsammans med TESTAMENTs "First Strike Still Deadly" och DESTRUCTIONs "Thrash Anthems" så är "The Final Sign of Evil" ett bra exempel på lyckade thrash re-makes.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.