Annons

Visions of Atlantis - Trinity (7)

Band: Visions of Atlantis
Titel: Trinity
År: 2007
Bolag: Napalm
Betyg: 7/10

Recensent: Peter Lindgren


Hade VISIONS OF ATLANTIS släppt "Trinity" för 10 år sedan hade de kunnat bli riktigt stora. Nu finns dock redan NIGHTWISH plus x antal band som redan influerats av dem. Därför kommer österrikarna förmodligen att förbli ett band i mängden, trots att de framför sina låtar på ett mycket bra sätt. Om man inte gillar symfonisk metal med kvinnosång har man förstås inget här att hämta, men vad man annars tycker om VISIONS OF ATLANTIS handlar nästan uteslutande om vad man har för inställning till originalitet. Min inställning till musik är att det är viktigare att det är bra än originellt och därför kan i alla fall jag uppskatta VISIONS OF ATLANTIS.

VISIONS OF ATLANTIS har en mycket kompetent sångerska vid namn Melissa Ferlaak. Tarja (Turunen, NIGHTWISH) är ju alltid Tarja, men i sina bästa stunder ligger inte Ferlaak så långt efter. Bandet har även en manlig sångare, Mario Plank, som också är ganska bra, vilket han inte minst visar i "The Poem" som är den låt där han får störst plats. Produktionen på "Trinity" är superb och variationen på låtarna är bra. VISIONS OF ATLANTIS har mycket av det som krävs, men samtidigt saknas de där riktiga topplåtarna. Skivan är jämnstark och det är på sitt sätt bra, men det skulle behövas ett lite högre genomsnitt på låtarna för att de på allvar ska kunna konkurrera med genrens stora namn. Det räcker inte alltid med att det låter bra och där har de en del att lära av Tuomas Holopainen och hans NIGHTWISH.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.