Annons

Annihilator - Metal (6)

Band: Annihilator
Titel: Metal
År 2007
Bolag: Steamhammer
Betyg: 6/10

Recensent: Peter Gustavsson

Jeff Waters verkar ha uppenbara problem att bestämma sig för vilken fot han ska stå på. När ANNIHILATOR för två år sedan släppte "Schizo Deluxe" var det ett steg tillbaks till riffandet och låtskrivandet som mer uppvisades på plattor som "Refresh the Daemon" och "Never Neverland", jämfört med de ojämnare, senare alstren. Med "Metal" har Waters snarare sneglat på skivor som "All For You" samt "Waking the Fury".
När fart får gå före det normalt mästerlika riffandet är ANNIHILATOR mest en bekväm resa. En thrashens autobahn. Du vet vad du får, och fort går det. Upplevelse och komfort? Vad är väl det när riffen mer levereras som om fingrarna brinner.

"Metal" är en temaplatta såvida man räknar det som tema att ha med en gästartist i varje låt. På gott och ont får sägas. Inledande "Clown Parade" med NEVERMOREs Jeff Loomis på gitarr är ett klassiskt ANNIHILATOR-stycke i sedvanlig anda som mest drar åt "Criteria for a Black Widow"-plattan. Efterföljande "Couple Suicide" är det spår som mest sticker ut. Här har Jeff låtit Danko Jones samt ARCH ENEMYs Angela Gossow, duellera. Ett klart udda tilltag.
Snyggast och snabbast på plattan får väl tilldelas "Haunted", inte gästad av Anders Björler, som titeln annars kunde låtit en tro (han finns istället på spåret "Smothered" ) utan av Jesper Strömblad. En dänga som har lite mer variation än övriga spår, och ett snyggt gitarrspel.

Som platta är "Metal" en schysst metalplatta så god som något detta år. Men för ANNIHILATOR är "Metal" en tillbakagång sedan lyftet för två år sedan.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.