Annons

Helloween - Keeper of... - World Tour Live (5)

Band: Helloween
Titel: Keeper of the Seven Keys " The Legacy - World Tour Live
År: 2007
Bolag: SPV
Betyg: 5/10

Recensent: Peter Gustavsson

Efter revanschen med "Keeper of the Seven Keys " The Legacy" har sagan om HELLOWEEN tagit en ny vändning. Och en nystart som firades med en ordentlig världsturnè som dokumenterats med både cd och dvd. Här har ni cd-recensionen.
Ett HELLOWEEN som på den här turnèn verkade satsa på maratonlåtarna utan problem. Eller vad sägs om "Keeper of the Seven Keys", "The King for a 1000 Years", "Occasion Avenue" och "Halloween"? Dvs de fyra låtar man gjort som klockar in over 10 minuter styck.
Eftersom jag egentligen aldrig förstått vitsen med liveskivor blir det skapligt svårt att göra en rättvis bedömning. Visst är halva skivan i sig en gammal klassisk hitkavalkad med givna låtar som "Future World", "Dr Stein" och "I Want Out", men det blir ibland pinsamt uppenbart att ANDI DERIS inte är kapabel till att göra alla gamla låtar rättvisa. Speciellt då i "Keeper of the Seven Keys". Jag kan tänka mig att dvd-versionen är klart bättre, men om det är en best-of platta med HELLOWEEN du är ute efter så kolla hellre "Treasure Chest" eller "The Best, The Rest, The Rare" och komplettera med "Keeper of the Seven Keys " The Legacy". Den här plattan sticker nämligen inte ut något nämnvärt.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.