Annons

Dustsucker - Jack Knife Rendezvous (3)

Band: Dustsucker
Titel: Jack Knife Rendezvous
År: 2006
Bolag: Limb Music
Betyg: 3/10

Recensent: Johan Hagengren

DUSTSUCKER har tydligen varit en del av undergroundscenen i fjorton år och släpper nu "Jack Knife Rendezvous", en rak och ösig rock n´ roll-platta som tydligt visar att bandet hämtat sin inspiration från idolerna MOTÖRHEAD och ROSE TATTOO. Liksom nämnda band levererar DUSTSUCKER röjig rock n´roll, utan krusiduller. Tyvärr är den dessutom ofta utan en hel del substans och saknar det där lilla extra som det krävs för att bli en skiva eller ett band som man minns.

Bandet gör sitt bästa för att åstadkomma den vision man haft med projektet men faller vid utförandet. Sången är ruskigt enformig och har hämtat inte så lite från Lemmy Kilmister. Precis som i fallet med denne herre så blir det lätt monotont och långtråkigt att lyssna på den hesa, whiskeydruckna rösten som hostar fram rock-klyschor på bästa plagiatmanér. Antar att målet med det hela är att ge musiken och helheten en skitig, rå och svettig attityd och är du ett fan av detta så kanske DUSTSUCKER är något för dig, men mig faller det inte i smaken.

Rent musikaliskt så gränsar bandet till herr Kilmisters musik, men har också klara drag av nyare band som HELLACOPTERS, speciellt om man lyssnar på leadgitarristen. Drag av punk kan också skönjas och musiken har även samma driv som kännetecknar stilen, det är rak tvåtakt som gäller på majoriteten av plattans tolv spår.

Actionrock är en bra benämning på skivan som helhet, även om jag ofta tröttnar på nutida begrepp som det nämnda så passar det onekligen rätt bra i det här fallet. Lämpar sig väl på förfesten eller efter några öl, för att ljuda i bakgrunden på någon fest, men det är väl också det enda det duger till. Av plattans spår så är det faktiskt inget som framstår före de andra, varken en enda låt som skapar mersmak eller en refräng som jag nynnar på efter genomlyssningen.

Som sagt, är du ett fan av DUSTSUCKERs förebilder kan bandet i bästa fall fungera som ett bristfälligt substitut om du tröttnat på nämnda ikoners kataloger, men annars gör du som jag och kasserar skivan för gott.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.