Annons

Flesh - Temple of Whores (5)

Band: Flesh
Titel: Temple of Whores
År: 2006
Bolag: Ironfist Productions
Betyg: 5/10

Recensent: Björn Larsson

FLESH är Pete Fleshs (DECEIVER/ ex-MAZE OF TORMENT) soloprojekt och förra året fick debutplattan "Dödsångest" se dagens ljus. Uppföljaren "Temple of Whores" är en dödsdoftande skapelse där tvåtaktstugg och 90-talistiska deathslingor ala DISMEMBER fungerar som grundrecept. Plattan är inspelad i Abyss-studion vilket som vanligt hörs. Tommy Tägtgren har arbetat fram en typisk produktion som passar FLESHs dödsmetall ypperligt. Det är fett och skapligt dynamiskt, men inte speciellt uppseendeväckande.

Titelspåret inleder i ett hälsosamt snabbt tempo och man tas genast tillbaks till tiden då Stockholm var ett mecka för dödsutsvultna blåjeanssoldater. Även efterföljande titel, "Taste the Devil's Blood", bjuder upp till fläsk och redan här har Pete och sessionsbatteristen Flingan satt ribban. Men på "Visions of Damnation" börjar jag tröttna lite på bristen av variation, för det händer inte speciellt mycket som man inte hört tusen gånger förr. Även om man kan finna ett gäng bra riff på plattan (som i "Rotten Through the Skin" och thrashiga "Vultures") så blir det inte så jävla skoj i slutändan. Man väntar frekvent på de där öppnade partierna som sätter sin prägel på respektive låt, men förgäves. "Temple of Whores" fyller sin klara funktion för den som vill mangla i några minuter, men den som vill lyssna på intressant death metal kan få det någon annan stans.  

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.