Annons

Space Probe Taurus - Mondo Satan (7)

Band:Space Probe taurus 
Titel: Mondo Satan
År: 2015
Bolag: Ripple Music
Betyg: 7/10

Recensent: Stefan Lejon

Man behöver inte mycket mer information än bandnamnet för att veta att SPACE PROBE TAURUS kan sorteras in under något genre-epitet som innehåller en drogreferens. Och visst är det precis så. MONSTER MAGNET, ELECTRIC WIZARD och KYUSS är givna referenser, men i botten finns även ett stökigt garagesväng som påminner mig om MC5 och IGGY & THE STOOGES. Svängigt, ösigt, pundigt och fuzzigt värre, med andra ord.

Precis som inom vilken genre som helst handlar det dock mindre om vilka referenser man kan dra till större band och mer om vilka låtar man lyckas slänga ihop. SPACE PROBE TAURUS är, som antytt, långt ifrån nyskapande på "Mondo Satan" - bandets blott andra fullängdare sedan starten 1992. Vad de däremot lyckats med är att skriva catchiga låtar, som dessutom i förlängningen utgör ett starkt album. Låtar som tunga "Dust Joint" eller ösiga "Superfuzzed" slänger man inte ihop över en kafferast. "Mondo Satan" är näppeligen något omvälvande storverk. Däremot är det ett snyggt avstamp inför framtida stordåd. Erfarenhet och låtskrivartalang har kvartetten redan och jag ser fram emot vad nästa steg blir!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.