Annons

Motörhead - Bad Magic (6)

Band: Motörhead
Titel: Bad Magic
År: 2015
Bolag: Udr
Betyg: 6/10

Recensent: Staffan Wallin

Vad finns det att säga om MOTÖRHEAD som inte redan har sagts? ”Bad Magic” är studioalbum nummer tjugotvå i ordningen och överraskningsfaktorn är inte den högsta. För MOTÖRHEAD handlar det helt enkelt om hur välskrivna låtarna är inom de givna ramarna.

2004 års ”Inferno” var enligt många, mig själv inkluderad, ett riktigt styrkebesked och MOTÖRHEADs vassaste album på åratal. Albumsläppet var en riktig nytändning och den lågan har bandet hållit vid liv sedan dess, ”Bad Magic” är inget undantag.  Faktum är att jag upplever Lemmy som riktigt pigg röstmässigt.  Kanske är anledningen den inopererade pacemakern, eller att Lemmy bytt ut Jack Daniels till förmån för Vodka och gjort en del korrigeringar vad det gäller livsstil. Hur det än ligger till med den saken kommer inte ”Bad Magic” göra varken till eller från för MOTÖRHEADs popularitet.  Det låter MOTÖRHEAD, punkt slut.

"Victory Or Die" är en klassisk MOTÖRHEAD-öppning och skivan fortsätter på det inslagna spåret med fullt ös från början till slut. Bara "Till The End" sträcker sig längre än fyra minuter - ett balladdoftande nummer där Lemmy sjunger tillbakalutat och stämsång blir en vacker uppenbarelse i refrängen. Detta är en sida som jag önskar bandet visade upp oftare, då det skänker en välbehövlig extra dimension. Den utmärkta covern på ROLLING STONES "Sympathy For The Devil", bjuder förvisso på mer av den varan, men det är, som sagt, bara en tolkning av någon annans musik.

Summa summarum, MOTÖRHEAD är ett av de absolut säkraste korten i hela rockbranschen. Alla vet hur de låter och att kvalitén är genomgående god. Det kommer en ny platta vartannat eller vart tredje år och efter det åker farbröderna på turné. Det är lika bra, det finns ändå inget annat band som gör MOTÖRHEADs grej lika bra. Dessutom är det live som bandet kommer till sin rätt. Tur då att Lemmy (som fyller 70 år på julafton) och Co inte visar några som helst tecken på att det är dags att klippa sig och skaffa sig ett jobb.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.