Annons

Kamelot - Haven (6)

Band: Kamelot
Titel: Haven
År: 2015
Bolag: Napalm
Betyg: 6/10

Recensent: Stefan Lejon


KAMELOT är ett band som jag borde älska. De har en fantastisk sångare i svenske Tommy Karevik (även SEVENTH WONDER) och rent musikaliskt är deras progressiva metal precis i min smak. Av någon anledning är det dock bara sjunde plattan "The Black Halo" som jag verkligen fastnat för. Den är å andra sidan ett mästerverk av rang och dåvarande vokalisten Roy Khan (CONCEPTION) hade även han en gudabenådad röst. Annars är mitt förhållande till KAMELOT något avslaget. Det är absolut bra, men inte något jag dyrkar eller ens lyssnar på regelbundet.

"Haven" är bandets elfte fullängdare i raden och känslan kvarstår tyvärr även denna gång. Det är fantastiskt rent musikaliskt; Karevik sjunger som den kung han är och refränger att tralla med i finns i drivor. Ändå blir jag inte överdrivet exalterad. Jag gungar med i de sköna riffen, njuter av sångmelodierna och lirar lufttrummor rakt igenom. Men när skivan nått sitt slut så drar jag hellre på SYMPHONY X eller DREAM THEATER och försvinner in i en annan värld.

Skivan är dock i vilket fall som helst klart mer än godkänd och jag är säker på att fansen hoppar upp och ner av glädje. Det förtjänar bandet också. Själv nöjer jag mig även fortsättningsvis med att lyssna på KAMELOT lite då och då när andan faller på.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.