Annons

Cain’s Offering - Stormcrow (4)

Band: Cain’s Offering
Titel: Stormcrow
År: 2015
Bolag: Frontiers
Betyg: 4/10

Recensent: Staffan Wallin

Ett samarbete mellan Jani Liimatainen (ex SONATA ARTICA) Timo Kotipelto (STRATOVARIUS) som dessutom, till skiva nummer två, fått med sig Jens Johansson (STRATOVARIUS), borde vara varje power metal-älskares våta dröm. Tyvärr så är det ingen självklarhet att två var för sig goda ingredienser i slutändan blir en smakfull blandning. Det är precis fallet med CAIN'S OFFERING, synergieffekten uteblir.

Stundtals fungerar det dock helt ok. "A Night To Forget" låter SONATA ARCTICA rakt av och "I Will Build You A Rome" är ett stycke schysst power metal. Bäst låter det dock i den instrumentala "I Am Legion" som skickar sköna filmusikvibbar. Men när man han en lysande sångare som Timo Kotipelto att tillgå och den starkaste låten är den när han inte sjunger, är det något som är ordentligt fel.
Det går inte att bli kvitt känslan att materialet låter trött och halvhjärtat. Syntmattorna brer ut sig som en våt filt över hela skivan och kväver varje tillstymmelse till edge och attityd. Istället för att frusta fram som ett ånglok, smyger "Stormcrow" fram som ett trött pendeltåg. När det slutligen stannar vid centralstationen har jag somnat för längesedan.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.