Annons

The Poodles - Devil In The Details (7)

Band: The Poodles
Titel: Devil In The Details
År: 2015
Bolag: Gain
Betyg: 7/10

Recensent: Tomas Lagerlöf

Det är förvisso bara slutet av mars så att utse årets stora överraskning redan nu är möjligen förmätet. Men faktum är att THE POODLES sjätte album ”Devil In The Details” är precis det, en överraskning. Åtminstone för mig som tidigare avfärdat göteborgarnas musikala gärning. Nu tvingas jag göra avbön, för ”Devil In The Details” är en hårdrocksplatta med stora kvaliteter.

EUROPE/EVERGREY-hybriden ”Before I Die”, radiovänliga ”House Of Cards” och U2-färgade ”The Greatest” är en sylvass inledning, som knappast blir sämre av refrängstarka ”Crack In The Wall” eller den otvungna flörten med LED ZEPPELIN-klassikern ”Kashmir” i ”Need To Believe”. Men ”Devil In The Details” rymmer även en och annan skönhetsfläck som besudlar helheten. Emellanåt blir ljudbilden för tillrättalagd och ”(Whay The Hell) Baby”, tillsammans med ”Stop”, utgör en kommersiell härdsmälta som förtjänar att glömmas bort.

Med det sagt kan jag konstatera att THE POODLES på sitt sjätte album satt samman en effektiv, aningen lättuggad, anrättning som sannolikt lär både gamla och nya fans att vifta med pudelfrisyrerna.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.