Annons

Mordbrand - Imago (8)

Band: Mordbrand
Titel: Imago
År: 2014
Bolag: Deathgasm
Betyg: 8/10

Recensent: Stefan Lejon


MORDBRAND har tidigare givit sig till känna på diverse splitar och singelsläpp. Samtliga utgivna på hyfsat obskyra bolag. Att gemene hårdrockare inte är bekant med deras sluskiga dödsmetall är alltså inte speciellt förvånande. Även om också purfärska "Imago" släpps via ett mindre bolag (Deathgasm) så hoppas jag att bandet nu når ut till de dödstörstande massorna på bred front. Detta är nämligen kvalitetsmusik in i minsta detalj!

Att influenserna stavas REPULSION, DEATH och AUTOPSY tar jag för givet. Även svenska band som NIHILIST och GRAVE lär ha snurrat mer än en gång på bandfesterna. Konceptet är alltså varken nydanande eller särskilt originellt - men vad gör väl det!? Det är precis så här dödsmetall alltid låtit och alltid ska låta. Bra låtar, grisigt fett sound och en sjuhelvetes pondus i framförandet. Nu vet precis vad du kan vänta dig av "Imago"; alltså bara att köpa med gott samvete!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.